Som molts i moltes els qui ens agrada fer feliços a la gent del nostre voltant amb pastisseria casolana. La Xocolata del Lloro és un blog més dedicat a les dulces fetes de manera amateur, amb una diferència: és el meu.
dijous, 26 de juliol del 2012
Una Pantera Rosa d'estar per casa
Tinc per amiga la persona més amant del color rosa del món... a part dels pastissos de xocolata, clar. Pel seu aniversari vam decidir ajuntar-ho tot i fer-li un pastís de color rosa emulant el tradicional pastisset que menjàvem quan érem petits (i no tant petits). Avís per navegants: sembla molt enfalagós, però les aparences enganyen, la veritat és que és més lleugeret del què pot semblar a primer cop d'ull...
Què hi posarem?
6 ous
200gr de sucre
200gr de farina
2 sobre de sucre de vainilla
400cc de nata per muntar
50gr de sucre llustre
400gr de xocolata blanca per fondre
100cc de llet
colorant vermell
Com ho farem?
Començarem preparant una base de pa de pessic que si no teniu batedora elèctrica us en recordareu de mi durant setmanes de les agulletes que agafareu al braç (qui avisa, no és traïdor). Separem les clares dels rovells i les batem a punt de neu. En un bol barregem els rovells amb el sucre i sense deixar de batre les clares ho afegim a poc a poc. Amb un colador hi anem posant la farina perquè quedi tamissada i no faci grumolls... sempre sense deixar de batre. Quan estigui ben lligat, untem un motllo amb mantega i hi aboquem la pasta, ho posem al forn a 180º durant una mitja horeta (vigilant que es cogui bé amb un escuradents).
Deixem refredar el pa de pessic i el partim per la meitat. Muntem la nata junt amb el sucre llustre i un sobre de sucre de vainilla. Ho posem en una màniga i cobrim una meitat del pa de pessic. Tapem amb l'altre meitat i ho deixem a la nevera mentre fem la cobertura.
Desfem al bany maria la xocolata blanca amb la llet. Quan estigui ben desfet hi anem afegint colorant vermell o rosa, segons la marca que fem servir fins a tenir el to rosat que més ens agradi. Posem el pa de pessic farcit de nata sobre la reixeta del forn i hi aboquem la xocolata blanca-rosa al damunt, mentre amb una espàtula anem escampant-la fins a cobrir tots els costats per igual.
Ho deixem a la nevera perquè quedi ben dur i ho decorem al gust. Com que som molt llaminers, vaig aprofitar que tenia unes nubes per casa i les vaig cobrir amb xocolata blanca i enfarinar amb coco ratllat per fer uns pinxos que vaig punxar al pastís.
Era boníssim!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Boníssim, en dono fe
ResponElimina