dimarts, 31 de juliol del 2012

Semifred de fruites del bosc






La gràcia dels semifreds és que són ideals per a l'estiu, no són massa dolços i passen molt i molt bé. A mi personalment m'agrada fer-los individuals i petitons perquè són de més bon menjar i pots repetir tants cops com vulguis! Però porten més feina...  La preparació bàsicament consisteix en fer una base, crear un motllo al seu voltant i omplir-lo amb la massa líquida per tal que qualli a la nevera/congelador. Tan si es fa gran com en porcions individuals el procediment és el mateix.

Què hi posarem?

Per la base:
6 ous
200gr de sucre
200gr de farina

Per el farciment:
2 paquets de fruites vermelles congelats (els vaig comprar a la Sirena)
50gr de sucre
1 sobre de gelatina neutre
300ml de nata per muntar
1 got de llet

Com ho farem?

Primer de tot farem la base separant les clares dels rovells i batent les clares a punt de neu. Els rovells els barrejarem amb el sucre en un bol a part i quan estigui ben lligat ho afegirem a les clares sense deixar de remanar. Hi anirem posant la farina a poc a poc i sense deixar de batre fent servir un colador per tamissar-la de manera que no ens quedin grumolls. Posarem la pasta en un motllo untat amb mantega de manera que ens quedi d'un centímetre de gruix com a màxim. Ho courem al forn a 180º durant una mitja horeta.

Quan estigui cuit el traurem del forn i el deixarem refredar. Amb un tallador de galetes que tingui la mida que a nosaltres ens interessi farem els talls que ens serviran per fer les bases del semifred (jo vaig agafar-ne un de rodó d'uns 5cm de diàmetre. Si tenim motllos petits desemmotllables podem fer-los servir, com que no en tinc prous, vaig comprar una bobina de pvc especial per fer semifreds (les podeu comprar en milers de botigues on line de moment) i vaig anar tallant tires suficientment llargues per poder fer el contorn del semifred segellant-les amb un trosset de "celo" per la part exterior. Posem una base dins de cada tira de pvc i ho reservem.

Per fer el farcit descongelem les fruites del bosc i les triturem amb el túrmix fins que ens quedi ben liquat. Muntem la nata amb el sucre i hi afegim el purè de fruites vermelles. En un ençat escalfem la llet i hi dissolem la gelatina. Quan estigui ben barrejat ho afegim a la nata amb compte de que no ens baixi. Omplim els motllos del semifred sobre una safata coberta amb paper de forn per poder treure-les fàcilment un cop refredats i el posem una horeta a la nevera perquè comenci a refredar bé. Passada aquesta hora traslladem la safata al congelador fins poc abans de servir.

Quan volguem servir el semifred, el traurem del congelador una horeta abans, retirarem la tira de pvc amb compte de no fer-lo malbé mentre encara estigui ben congelat i decorarem el pastisset al nostre gust. Jo vaig fer servir fruits vermells que havia reservat i els vaig posar sobre uns paperets de cupcakes blancs perquè fossin més fàcils d'agafar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada