Som molts i moltes els qui ens agrada fer feliços a la gent del nostre voltant amb pastisseria casolana. La Xocolata del Lloro és un blog més dedicat a les dulces fetes de manera amateur, amb una diferència: és el meu.
diumenge, 30 de setembre del 2012
El Sacher de Can Taixes
Tres presentacions diferents per a la mateixa delícia: una versió freelance del mític Sacher.
Què hi posarem?
Per fer la base:
150gr. de xocolata negre Nestlé postres
120gr de farina
150gr de sucre
100gr de mantega
4 ous
1 sobre de royal
Per fer l'almívar:
100gr de sucre
1 got d'aigua
Rom negre a discreció
Per la cobertura:
150gr de xocolata negre Nestlé postres
150gr de nata per muntar
75gr de mantega Cadí
Melmelada de fruits vermells
Com ho farem?
Fondrem la xocolata per fer la base al bany maria juntament amb la mantega. Separarem les clares dels rovells dels ous i remenarem bé els rovells amb la meitat del sucre. En aquesta barreja hi posarem la xocolata desfeta. Ho posarem tot en un bol per començar-ho a treballar amb una batidora de varilles perquè anirem incorporant-hi la farina i el llevat tamissats i ja veureu com costa horrors remenar-ho a mà. Jo el primer el vaig fer manualment i a part de tenir agulletes als braços l'endemà, no va quedar ni la meitat de suau que amb l'elèctrica... Muntem les clares a punt de neu i amb molt de compte anem barrejant-ho amb la crema anterior. Hem de fer els moviments suaus perquè les clares no baixin. Untem un motllo amb mantega i hi posem la base del pastís. Ho deixem al forn a 180º durant uns 20 minuts. Passat aquest temps el tapem amb paper albal i el tornem a enfornar durant uns 25 minuts més. El desemmotllarem quan sigui fred.
Mentre es refreda podem preparar l'almívar posant l'aigua i el sucre al foc. Quan faci uns 5 minuts que està bullint hi tirarem un bon raig de rom (siguem generosos que no passa res, l'alcohol s'evapora i el gust és boníssim!). Remenem bé i ho retirem del foc quan creiem oportú segons si ens agrada ben evaporat o amb una mica de gust d'alcohol.
Partim el pastís en dos meitat i ruixem les dues parts amb l'almívar. L'hi posarem tot de manera que quedin les dues parts ben xopes. Quan més el mullem més amorós serà al menjar-lo. Cobrim la meitat de sota amb una bona base de confitura de fruits vermells i tapem amb l'altre meitat.
Fem la cobertura fent bullir la nata líquida en un ençat i afegint-hi la xocolata a trossets ben petits juntament amb la mantega. Ho retirem del foc i anem remenant fins que quedi ben desfet.
Com cobrir el pastís d'una manera pràctica, neta i econòmica? La meva mare té un mega-bol per preparar amanida d'arròs a l'estiu. Deu fer uns 40cm de diàmetre... jo poso la reixeta del forn sobre aquest bol i el pastís sobre la reixeta. Després vaig tirant la xocolata desfeta sobre el pastís començant pel centre i amb una espàtula vaig cobrint-lo amb compte de no deixar cap espai buit. La xocolata que sobre va caient en el bol, de manera que la puc aprofitar si en necessito més. Només embruto la reixeta, el bol i l'espàtula, de manera que a l'hora de netejar també és una avantatge.
El posem en el plat on el volem servir i el deixem refredar a temperatura ambient. Quan estigui tebi el podem posar a la nevera. És genial fet d'un dia per l'altre i aguanta molt i molt bé dos dies... més no ho sé perquè a casa les postres no solen durar gaire temps...
A disfrutar-lo!!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada