Som molts i moltes els qui ens agrada fer feliços a la gent del nostre voltant amb pastisseria casolana. La Xocolata del Lloro és un blog més dedicat a les dulces fetes de manera amateur, amb una diferència: és el meu.
diumenge, 30 de setembre del 2012
Pastís de crepes a les 4 barres
M'encanten les creppes! Sóc una fan incondicional de la Manuela, la creppera més eficient que podeu trobar a l'Empordà. Els empordanesos segur que la coneixen tots: és a totes les festes, tant majors com menors, amb la seva roulotte de color crema deliciosament decorada. Fa les millors creppes que he tastat mai.
Aquestes no són ni la meitat de bones que les que fa ella, per això els he disfressat amb moooooolta nutella!! Aquest és un pastís senzill i ràpid de fer, molt adequat per fer amb mainada, segur que s'ho passen pipa untant les creppes de xocolata i llepant des dels dits fins als colzes...
Què hi posem?
125gr de farina
1/2 cullerada de sal
2 ous
300ml de llet
1 cullerada de sucre
Nutella
Melmelada de gerds
Com ho farem?
Batem els ous amb el sucre i la sal. Hi afegirem la llet i la farina i ho passarem tot pel túrmix perquè quedi una massa ben fina. Ho deixarem una horeta a la nevera tapat amb paper film. Un cop reposat, escalfarem una paella ben planera amb una punta de mantega i anirem fent les creps posant-hi sempre la mateixa quantitat. Com més fines siguin millor. Sabrem que la crep està feta d'una cara perquè començarà a fer bombolles d'aire, la girarem amb compte i la courem de l'altre costat.
Deixem refredar totes les creps i anem muntant el pastís. Jo vaig fer 5 capes de Nutella per una de melmelada de gerds. Així l'acidesa de la melmelada trencava una mica la dolçor de la xocolata. Podem acabar-la banyant-la de xocolata, però pel meu gust és abusar. El farcit de les crepes, evidentment va a gustos, també queda espectacularment bona amb una crema de llimona i banyada de xocolata negre...
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada