diumenge, 30 de setembre del 2012

Sobredosi de xocolata: el pastís d'aniversari de la Lali

La Lali és una de les adictes a la xocolata i als pastissos en general... com que va ser el seu aniversari em vaig dedicar a buscar el pastís que portés més quantitat de xocolata per cm2... i el vaig trobar. Pensava que seria horriblement empalagós, i vaig quedar força sorpresa: és boníssim i no és tant salvatge com em pensava!!

Què hi posarem?

Per fer la base:
250gr de xocolata negre per fondre
140gr de mantega
210gr de sicre
4 ous
4 cullerades de farina
1 sobre de royal
4 cullerades de cacau en pols
4 cullerades de nata líquida
1 culleradeta d'essència de vainilla

Per fer la crema de xocolata:
250gr de xocolata negre per fondre
250gr de llet condensada
80gr de mantega

Per fer el mousse de xocolata blanca:
200gr de xocolata blanca per fondre
4 rovells d'ou
80gr de sucre
100ml de nata líquida
100ml de llet
4 fulles de gelatina

Com ho farem?

Primer de tot prepararem la base desfent la xocolata negre al bany maria i afegint-hi la mantega. Per altre banda barrejarem els ous, el sucre, la farina, el cacau, la vainilla i el royal fins que quedi una pasta ben fina i sense grumolls. Hi anirem abocant la xocolata desfeta i finalment la nata líquida. Untarem un motllo amb mantega i hi posarem la pasta per coure-la al forn a 180º durant 35 minuts aproximadament. El deixarem refredar sense desemmotllar.

Prepararem la crema de xocolata desfent la xocolata al bany maria. Barrejarem la llet condensada amb la mantega amb el túrmix i hi anirem afegint la xocolata a poc a poc. Seguir remenant fins que agafi consistència i deixar-ho reposar.

Fem el mousse de xocolata blanca desfent la xocolata al bany maria. Deixarem les fulles de gelatina hidratant-se amb aigua freda uns 10 minuts. Posarem un ençat al foc amb els rovells, la nata, el sucre i la llet i ho anirem remenant fins que quedi espès. Ho treurem del foc i hi posarem la xocolata blanca desfeta sense deixar de remenar. Hi incorporem les fulles de gelatina prèviament escorregudes, remenem molt bé perquè la gelatina s'intengri i ho deixem refredar.

Per muntar el pastís, tallarem la base per la meitat. A la meitat inferior hi posem una capa fina de crema de xocolata. A sobre hi posarem tota la mousse de xocolata blanca i taparem amb l'altre part del pastís. Ho cobrirem tot amb la resta de la crema de xocolata i ho decorem al nostre gust.

La deixarem reposar un parell d'hores a la nevera i estarà a punt per ser devorada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada