La meva cosina és una mega-fan dels mojitos. Diumenge passat vam celebrar el seu aniversari, i com no podia ser d'altre manera volia unes madalenes de mojito. Vaig pensar que amb aquesta calor serien una mica difícils de menjar (saps aquella sensació de quedar-se enganxades al coll i no poder-ho fer baixar?). Per tan la millor opció que vaig trobar va ser convertir-la en un pastís tipus mousse molt lleuger.
Avís: no apte per qui no li agradin les postres àcides!
Què hi posem?
200gr de galetes Maria
120gr de mantega
1 raig de rom
1 sobre de gelatina neutre
300gr de Philladelphia
3 limes (suc i pela)
125gr de sucre moreno
1/2 got de rom (110ml)
1 got d'aigua
1 grapat generós de menta
1 sobre de gelatina de llimona
400ml d'aigua
colorant de color blau
Com ho farem?
Primer de tot prepararem la base triturant les galetes Maria i barrejant-les amb la mantega fosa. Quan ho tinguem ben lligat hi afegim un raig generós de rom. Forrarem un motllo desemmotllable amb la pasta de galeta i ho deixem a la nevera mentre preparem el farciment.
Escalfarem en un ençat (sé que la manera correcte d'escriure-ho és ansat, però no m'agrada gens, per rebeldia ho escriuré tal i com ho he fet sempre) l'aigua, el rom i el sucre remenant perquè es dissolgui bé. Quan estigui a punt hi posem el suc de les limes, la pela ratllada i la menta. Ho deixem coure a foc suau uns 20 minuts. Ho colem i ho deixarem refredar una mica. Quan estigui tevi hi posarem el Philladelphia i la gelatina i ho barregem molt i molt bé, ens ha de quedar una sopa espessa que abocarem al motllo forrat de galetes i ho deixarem a la nevera un parell d'horetes perquè qualli bé.
Prepararem la gelatina de llimona posant els 400ml d'aigua a bullir i remenant molt i molt bé perquè no quedin grumolls. Quan ho retirem del foc hi posarem una gota de colorant blau (jo vaig fer servir el de la marca Vahiné, que venen en paquets de tres colors) perquè agafi el to verd que recordi al mojito.
Ho decorem amb unes fulles de menta i rodelles de lima amb una mica de sucre daurat per sobre.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada