dijous, 26 de juliol del 2012

Pastís de 3 xocolates

Per amants de la xocolata, qualsevol d'elles, clar. Un pastís lleuger (de textura) però molt contundent... d'aquells que amb un tallet ja en tens prou. Però és boníssim!! A més de molt fàcil de fer...

Què hi posarem?

250gr de xocolata negre per fondre
250gr de xocolata amb llet per fondre
250gr de xocolata blanca per fondre
750ml de nata líquida
3 sobres de quallada Royal
80gr de mantega
150gr de sucre
750ml de llet
1 paquet de galetes Maria

Com ho farem?

Desfem la mentega i la barregem amb les galetes triturades i una mica de llet per fer una barreja i forrar un motllo desemmotllable. Ho deixem a la nevera mentre preparem el farcit.

Fem bullir 250ml de llet, 250 ml de nata líquida, 75gr de sucre, un sobre de quallada i la xocolata negre. Ho anirem remenant molt bé amb una batedor manual perquè quedi tot ben integrat i quan arrenqui el bull ho pararem. Ho posarem sobre la base de galetes i ho deixarem refredar. Un cop fred ho posarem una horeta a la nevera perquè qualli.

Repetirem el mateix procediment amb la xocolata amb llet però a l'hora d'abocar-ho al motllo, en lloc de fer-ho directament farem servir una cullera d'escut per no fer un forat a la capa de xocolata negre que ja tenim quallada. Ho tornem a deixar reposar a la nevera i repetim exactament el mateix amb la xocolata blanca.

Aquest pastís és més bo si el fem d'un dia per l'altre, queda més quallat. Un petit truc: abans de tirar una capa, amb una forquilla farem unes quantes esgarrapades a la capa de sota, així s'agafaran més bé i no es separaran quan tallem el pastís en porcions.

Jo el vaig decorar amb unes fulles de xocolata molt fàcils de fer... vaig fondre xocolata Valor 70% cacao al bany maria, vaig anar al jardí i vaig agafar unes quantes fulles de les que estava segura que me'n podia refiar (que no tinguin pelets ni que siguin tòxiques, si us plau), les vaig netejar bé i amb un pinzell vaig pintar la part inferior. Les vaig deixar endurir a la nevera i vaig fer-hi una altre capa. Quan estan ben fredes es retira la fulla amb compte i ja tenim una decoració deliciosa i molt bonica!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada